БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1500 ГРН

Простий рецепт моті (мочі) - солодощі, що перенесуть вас до Японії.

Простий рецепт моті (мочі) - солодощі, що перенесуть вас до Японії.

Любите японську кухню? Хочете спробувати на смак аутентичні десерти, які зачаровують своєю ніжністю і унікальним смаком? Ми маємо щось особливе для вас - перевірений рецепт моті (мочі), популярного японського десерту. І найкраще, цей спосіб приготування є легким і доступним навіть для початківців у кулінарії. 

Моті, також відомий як мочі, є одним з найпопулярніших традиційних десертів в Японії. Його назва походить від слова "motsu", що означає "жувати" або "кусати". Цей чудовий десерт виготовляється з клейкого рисового борошна і має неповторний смак і текстуру, які вразять ваші смакові рецептори.

Головна інгредієнт в моті - це клейкий рисовий крохмаль, відомий як мохіко, який надає десерту його характерний жувкий і м'який відчуття. Також використовуються різні начинки, такі як пастила з соєвого боба, фруктові пюре або солоні начинки, що робить моті різноманітним і цікавим для смаку.

Один з найважливіших аспектів приготування моті - правильна консистенція рисового борошна. Воно має бути м'яке і гладке, щоб легко формувати кульки. Також важливо правильно оформити моті, створивши гармонійну єдність форми, текстури і смаку.

Рецепт:

У нашому відео розкриємо всі секрети приготування моті, починаючи з вибору і підготовки інгредієнтів, до остаточної збагачення десерту оригінальними смаковими нюансами. Ви дізнаєтеся про прості техніки формування моті та правильного використання рисового борошна і рисового крохмалю.

Не витрачайте багато часу і енергії на пошуки ідеального рецепту. Ми підготували для вас перевірений варіант, який гарантовано виправдає всі ваші очікування. Долучайтеся до перегляду відео і відкрийте для себе легкий спосіб приготування моті (мочі). Готуйте цей незвичайний десерт вдома та порадуйте себе і близьких витонченим японським смаком.

Профіль кондитера:
https://www.instagram.com/yarova_cake/
https://www.youtube.com/@yarova-cake

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

ТІСТО

  1. У невеликій ємності, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі, з’єднайте рисове борошно з клейкого рису з цукровою пудрою. Зверніть увагу на обов’язкове використання саме такого борошна, оскільки десерт, який буде приготований зі звичайного рисового борошна не буде настільки ніжним і тягучим. А це саме ті ознаки, за які полюбляють моті.
  2. Потім до борошняної суміші додайте барвник, влийте воду та олію. Розмішайте масу до однорідного стану. Консистенція тіста має бути схожою до сметани.
  3. Щільно накрийте ємність з тістом харчовою плівкою, зробіть декілька проколів в плівці ножем і відправте в мікрохвильовку на 2 — 2,5 хвилини. Головне досягти моменту, коли уся маса завариться і буде одного кольору.

    * За неможливості використання мікрохвильової печі, можна скористатись добре розігрітою сковорідкою з антипригарним покриттям. Вилийте суміш на сковорідку і, інтенсивно помішуючи лопаткою, заваріть масу до прозорого однорідного стану. Процес заварювання виглядає наступним чином: проведіть по дну сковорідки лопаткою, набираючи на неї тіста, і накрийте ним, решту, яка залишається в сковорідці. Виглядає, ніби, Ви складаєте одну частину на іншу. На сковорідці може утворюватись тоненька кірочка тіста. ЇЇ доречно не вмішувати в тісто, щоб уникнути появи жорстких шматочків.
  4. Готове тісто викладіть на робочу поверхню, присипану кукурудзяним крохмалем і накрийте плівкою.
  5. Дайте тісту добре охолонути, розділіть на 3 частини і розкачайте кожну з них. Покладіть начинку. Формуйте моті, защипуючи краї тіста в центрі.

НАЧИНКА:

  1. Ретельно змішайте маскарпоне зі згущеним молоком.
  2. Додайте полуницю в процесі формування моті

ІНГРЕДІЄНТИ (на 3 порції)

Тісто:

  • рисове борошно гр 55
  • цукрова пудра гр 15
  • олія рослинна гр 10 вода гр 90
  • крохмаль кукурудзяний
  • барвник
  • полуниця шт 2-3

Начинка:

  • маскарпоне гр 125
  • згущене молоко гр 25

Перевірений рецепт, що ми поділилися з вами, дозволить вам легко приготувати цей чудовий десерт власноруч. Не зволікайте, скористайтеся нашими порадами та розкрийте таємницю смаку моті. Приготуйте його на святковий стіл чи просто так, здивуйте рідних та гостей і насолоджуйтесь моментами справжньої японської кухні. Бажаємо вам вдалого експериментування в кулінарному мистецтві та смачного перекусу з моті (мочі)!

Купити ж рисове борошно  для моті та випікання солодощів можна у нас на сайті в розділі Рис. Все з Рису за найвигіднішими цінами. Смачного!