Інгредієнти 4 порції:
- Спаржа 1 кг
- Лосось копчений 200 г
- Авокадо 1 штука
- Папір рисовий 12 штук
- Морква 2 штуки
- Листя базиліка подрібнені ½ склянки
- Листя м'яти подрібнені ½ склянки
- Соус соєвий 0,3 склянки
- Сік апельсиновий 2 столові ложки
- Сік лимонний 2 столові ложки
- Мирін 2 столові ложки
- Перець червоний пластівцями ¼ чайної ложки
Інструкція:
- Очистіть авокадо і наріжте тонкими смужками (приблизно 24 шматки). Моркву очистіть і натріть на великій тертці, щоб вийшла 1 склянка. Рибу також наріжте тонкими смужками (приблизно 12 штук).
- У сковороду налийте 2,5 см води, викладіть спаржу, що розрізає навпіл, і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою та варіть приблизно 3 хвилини до м'якості. Злийте та промийте під крижаною водою. Розріжте кожен шматочок уздовж навпіл. Спаржа, авокадо та риба повинні бути приблизно однієї довжини.
- У миску налийте окріп і опустіть в нього 1 лис рисового паперу, поки він не стане м'яким, приблизно на 30 секунд. Потім покладіть на дошку. На нього покладіть 1 шматок риби, 4 шматки спаржі, 2 шматки авокадо, 1 столову ложку моркви та 2 чайні ложки базиліку та м'яти. Поверніть кожен лист щільним рулетом і розріжте поперек по діагоналі навпіл. Повторіть теж саме з ролами, що залишилися. Перекладіть на блюдо.
- Для соусу в мисці змішайте соєвий соус, апельсиновий та лимонний соки, мирин та пластівці червоного перцю. Подавайте із ролами.
Ще раз нагадуємо, що вигідно купити рис та вироби з рису можна у нас на сайті за найвигіднішими цінами. Смачного!